Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Chia Kheer pudding - Ωμοφαγικό «ρυζόγαλο» με chia


Το δοκιμάσαμε και το λατρέψαμε! Μας θύμισε το ρυζόγαλο ή εκείνη την ωραία κρέμα με κανέλα που έφτιαχνε η γιαγιά μας όταν ήμαστε παιδιά. Είναι θρεπτικότατο με όλα τα καλά που προσφέρει το chia και η κανέλα. Και είναι φυσικά cruelty-free αφού γίνεται με φυτικό γάλα. Ας αφήσουμε το γάλα της αγελάδας στα μωρά της! Το προτείνουμε λοιπόν.

Για 4 μερίδες

Υλικά:
2 1/2 κούπες φυτικό γάλα (από αμύγδαλο, φουντούκι, σουσάμι ή όποιο άλλο σας αρέσει)
2 κουταλάκια κανέλα (ή και λίγο λιγότερο αν δεν θέλετε να είναι πολύ έντονη η γεύση)
2-3 κουταλιές αγαύη ή σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)
1/2 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή σπόροι βανίλιας από ένα ξυλάκι
1/3 της κούπας σπόροι chia

Αναμειγνύετε το φυτικό γάλα με τα μπαχαρικά και την αγαύη ή το σιρόπι σφένδαμου και μετά προσθέστε τους σπόρους chia κι ανακατέψτε καλά. Χωρίστε το μείγμα σε μπολ και βάτε στο ψυγείο. Μετά από κάποιες ώρες τα chia θα έχουν απορροφήσει τα υγρά και θα έχετε ένα ωραίο «ρυζόγαλο»!!

Συμβουλή 1: Ανακατεύετε το μείγμα σε τακτά χρονικά διαστήματα όσο βρίσκεται στο ψυγείο (θα πήξει πιο γρήγορα)
Συμβουλή 2: Όταν είναι έτοιμα για σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια καρύδας και σταφίδες


ΥΓ: επειδή συχνά μας ρωτάτε, τα chia τα βρίσκουμε σε μεγάλα καταστήματα με βιολογικές τροφές και σε σάιτ όπως το biosophy και το veganhellas. Το ίδιο ισχύει για την αγαύη και τα άλλα "παράξενα" προϊόντα που κατά καιρούς αναφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...