Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Χούμους με πιπεριές φλωρίνης


Υλικά:
1 και μισή κούπα βρασμένα ρεβύθια
1/4 της κούπας ταχίνι
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
3 (μέτριες) πιπεριές φλωρίνης ψητές και ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές σούπας ξύδι μηλόξυδο ή άλλο λευκό
2 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ξερό βασιλικό (ή μερικά φύλα φρέσκου)
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ρίγανη

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε σε νερό λίγο λιγότερο από μία κούπα ωμά ρεβύθια για μερικές ώρες. Τα βράζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ψήνουμε τις πιπεριές φλωρίνης. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τα υλικά σε ένα μίξερ ή μούλτι και αφήνουμε να γίνουν μια κρέμα. Διατηρούμε σε ψυγείο μέχρι και 4 μέρες. Μπαίνει σε σάντουιτς ή όπου αλλού θέλετε εσείς.

Αν είστε λάτρεις των καυτερών φαγητών μπορείτε να προσθέσετε μισή κουταλιά τσίλι ή μισή μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά.

Είναι εξαιρετικά χρήσιμη συνταγή αν είστε νέος βέγκαν κι ακόμη σας λείπει η γεύση του τυριού ή απλά θέλετε να αποφύγετε το τυρί μια που έχει κάπως τυρένια γεύση.

Ευχαριστούμε τη φίλη Στεφανία για τη συνταγή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...