Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τα νιόκι της Δήμητρας

Αυτή η συνταγή ήταν εφεύρεση της στιγμής μια μέρα που είχα τα συγκεκριμένα υλικά και δεν ήξερα τι να μαγειρέψω.

Για 2 άτομα
Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο νιόκι
1 μεγάλο κολοκυθάκι ή 2 πιο μικρά
1-2 καρότα
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
αλάτι
ελαιόλαδο
1 πακέτο κρέμα γάλακτος φυτική (εγώ επιλέγω την αμυγδάλου της Ecomil που είναι αρκετά πηκτή, γευστική και τέλεια για μαγειρική)
λίγο ελαιόλαδο
1 αντικολλητικό τηγάνι
1 αποφλοιωτή

Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνετε τα νιόκι μέσα. Σε 3 λεπτά ή μόλις τα νιόκι ανεβούν στην επιφάνεια, χύνετε το νερό και προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Πλένετε το κολοκυθάκι και το καρότο, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες με τη βοήθεια του αποφλοιωτή.

Τα βάζετε στο αντικολλητικό τηγάνι (σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία) με ελάχιστο νερό (1-2 κουταλιές) μέχρι να μαλακώσουν/μαραθούν και να έχει σωθεί το νερό. Προσθέτετε την πάπρικα, το αλάτι και το τζίντζερ (μειώνετε λίγο τη θερμοκρασία) και κάνετε μια γύρα στο τηγάνι να ενωθούν οι γεύσεις (χωρίς λάδι εννοείται για πιο υγιεινό μαγείρεμα)

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να κοχλάσουν για λίγο. Ρίχνετε ελαιόλαδο και κατεβάζετε από την φωτιά.

Μοιράζετε τα νιόκι σε δύο πιάτα και περιχύνετε τη σως.

Καλή όρεξη!
:)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ σχολιάζετε ευγενικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...